Valbeveiliging ankerpunten kun je creëren door middel van diverse systemen. Onder andere door middel van een Tijdelijke Horizontale Ankerlijn of een Ankerstrop (Sling). Een verstelbare Loopkat en H-balk ankerpunten voor stalen balken hebben wij ook in het assortiment. Mobiele ankerpunten kunnen ook aangebracht worden door middel van een Deurpost ankerpunt, een Borstwering ankerpunt of een Driepoot statief. Vaste en tijdelijke ankerpunten kunnen gemaakt worden met en een Stalen Ankerbout voor gebruik in holle beton elementen of stalen balken.

Ankerstrop of Sling

Een valbeveiliging ankerpunt kun je eenvoudig creëren met een polyester ankerstrop. De ankerstrop of sling is gemaakt van 20 mm breed polyester webbing.

Deze slings zijn leverbaar in de lengtes: 0,8 meter, 1,2 meter, 1,5 meter en 3,0 meter

Ook hebben wij een verankeringsriem gemaakt van 44 mm breed polyester met een lengte van 1,5 meter en voorzien van 2 stalen D ringen. Voor situaties waar scherpe delen of snijdend gereedschap aanwezig is, hebben wij een stalen ankerstrop gemaakt van 8 mm gegalvaniseerd staal met een PVC coating. Deze is leverbaar in een lengte van 1 of 2 meter.

Tijdelijke horizontale leefllijn

Een tijdelijk valbeveiliging ankerpunt kan geïnstalleerd worden d.m.v. een tijdelijke horizontale leeflijn. Deze leeflijnen zijn geschikt als ankerpunt voor werkplek beveiliging door middel van positionering. (Restrain) maar ook als ankerpunt bij constructie werken (fall arrest systemen).

Horizontale leefllijn 20 meter Kratos FA6000700 is een tijdelijke horizontale leeflijn met een lengte van 20 meter gemaakt van 30 mm polyester band. Geleverd met 2 stalen karabijnhaken met schroefvergrendeling. De tijdelijke horizontale leeflijn is geschikt voor het gebruik door 2 personen en is verstelbaar van 2 t/m 20 meter.

Horizontale leefllijn 25 meter Kratos FA6000701 is een tijdelijke horizontale leeflijn met een lengte 25 meter. Speciaal ontworpen om tegelijkertijd een geschikte en veilige verankering te bieden aan 1, 2, 3 of 4 gebruikers. Kernmantel (diam. 16 mm) is uitgerust met een speciaal ontworpen spanner voor het aanpassen van de spanning van de levenslijn tussen de 2 steunen. De spanner heeft een spanningsindicator. Lengte: verstelbaar, te gebruiken van 5 tot 25 m.

 

Valbeveiliging ankerpunten voor Hout, Staal en Beton

 

Valbeveiliging Ankerpunt voor Hout

Ankerpunt voor Structuren FA6001200 is een (tijdelijk) ankerpunt voor structuren. Gemaakt van gegalvaniseerd staal. Ontworpen voor bevestiging op houten structuren met een min. sectie van 80×80 mm

Flens Ankerpunt voor Staal of Beton

Flens Ankerpunt FA60027XX is bedoeld om bevestigd te worden aan een ontvangende structuur van staal of beton. De montage gebeurt door middel van een chemische of mechanische bevestiging of door middel van een schroef-/moersysteem van RVS.  Het mag slechts door 1 persoon gelijktijdig gebruikt worden.

D Ring Verticaal Ankerpunt voor Staal

D Ring Verticaal Ankerpunt FA6001400 is een ankerpunt voor installatie op verticale oppervlakten. Bij voorkeur een verticale opvangstructuur uit metaal. Het ankerpunt mag slechts door 1 persoon gelijktijdig gebruikt worden.

RVS Ankerpunt voor Beton

Valbeveiliging RVS Ankerpunt voor Beton FA6001100 is een roestvrij stalen ankerpunt voor bevestiging met een chemische plug in beton.

Ankerpunt voor Beton In-Lock – Herbruikbaar

De IN-LOCK betonnen verankering FA6001800 is een tijdelijke verankering en is herbruikbaar. Het ankerpunt mag alleen in massief beton geplaatst worden en het beton mag geen scheuren vertonen.

Valbeveiliging Tuimel Ankerpunt voor Staal en prefab Beton – Herbruikbaar

Tuimelverankering voor een tijdelijke en herbruikbare verankering. Het ankerpunt is bedoeld voor gebruik op horizontale oppervlakken van staal of (prefab) beton. Het ankerpunt moet worden geïnstalleerd in een structuur die bestand is tegen de krachten van een val: R>12kN die worden uitgeoefend op het ankerpunt. De krachten moeten altijd verticaal en omlaag gericht zijn.

Mobiele H-balk, Loopkat, Borstwering en Deurpost valbeveiliging ankerpunten

Makkelijk mobiele valbeveiliging ankerpunten aanbrengen d.m.v. een H-balk ankerpunt, loopkat, borstwering ankerpunt of Deurpost ankerpunt. Valbeveiliging ankerpunten die in specifieke situaties dé oplossing bieden voor een veilig mobiel ankerpunt.

H-Balk Ankerpunt

Een mobiel ankerpunt voor bevestiging op metalen balken en constructies. Leverbaar in 2 maten:
FA6000801 verstelbaar 70 t/m 150 mm / FA6000800 verstelbaar van 100 t/m 330 mm.

Loopkat H Balk Ankerpunt

Een mobiel lopend ankerpunt voor bevestiging op metalen H-balken. Verstelbaar van 80 t/m 250 mm. Verankering op D-ring met een binnen diameter van 55 mm. De D-ring is rechtstreeks bevestigd aan de loopkat.

Borstwering Ankerpunt Wallution

De Wallution FA6001000 is een mobiel ankerpunt dat is ontworpen om te worden gebruikt op locaties waar het anker gemonteerd kan worden op een muur met een lage borstwering en is instelbaar van 60 t/m 360 mm.

Deurpost Ankerpunt

Dit ankerpunt is voor bevestiging op deur en kozijn lijsten van 60 t/m 125 cm. Het ankerpunt mag door 2 personen tegelijk gebruikt worden. Deurpost Ankerpunt FA6001500 wordt geleverd in een speciale transport tas.

Driepoot Statieven en de MultiSafeWay Davit Arm mobiele valbeveiliging ankerpunten

Valbeveiliging ankerpunten creëren voor situaties van redding en evacuatie of als ankerpunt bij werkzaamheden in besloten ruimte. En met de MultiSafeWay kun je ook gevel werkzaamheden uitvoeren zoals het afdalen met een touw vanglijn en het bevestigen van een valstopblok.

De Driepoot Statieven

De Driepoot Statieven zijn voorzien van een katrol bevestigd op de kop van het statief in verlenging van de hoofdpoot voor het geleiden van de lier kabel. Voorzien van twee verankeringsringen aan de kop van het statief voor het bevestigen van een valstopblok. De driepoot voldoet aan de normering ATEX Directive 2014/34/EU en is hiermee geschikt voor het gebruik in een ATEX omgeving.

  • Het statief wordt geleverd met een plaat waarop de lier FA 6000320 (20m) of FA6000330 (30m) kan worden geïnstalleerd
  • Poten voorzien van gelede stalen onderstukken met rubberen glijders om de frictie te verhogen en een betere stabiliteit te verzekeren
  • De driepoot wordt geleverd in een transport tas.
MultiSafeWay Davit Arm

MultiSafeWay Davit Arm Kratos FA6002200 is ontworpen als ankerpunt voor het werken in besloten ruimte en voor gevel werkzaamheden. De MultiSafeWay is voorzien van een 2 katrollen bevestigd aan de kop van de Davit arm voor het geleiden van de kabel van de lier en de kabel van het valstopblok met lier. Daarbij voorzien van twee verankeringsringen aan de kop van de Davit arm als ankerpunt voor bijvoorbeeld het afdalen met een touw vanglijn en het bevestigen van een valstopblok.

De MultiSafeWay kan 360 graden draaien op de vloer of wand bevestigingsplaat (FA6002201 / FA6002202). Hierbij kan de MultiSafeWay in 8 posities geborgd worden. De arm is instelbaar op 3 posities (2,30 m / 1,90 m / 1,50 m). Tevens kan de arm ingeklapt worden voor het vervoer van de MultiSafeWay.

Het laten keuren van uw valbeveiliging

Valbeveiligingsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. HoMSS Keurmeesters kan deze keuringen voor u verzorgen. Wilt u uw mobiele valbeveiliging ankerpunten laten keuren? Dat kan!.. bij u op locatie of bij ons in de werkplaats. Voor meer informatie kijk op de website van HoMSS Keurmeesters.

Let op! Wij keuren geen permanente valbeveiligingssystemen en/of permanente borgingspunten.