Vanglijnen en lijnklemmen zowel als positioneringslijn als vanglijn gebruikt worden in horizontale en verticale situaties. Bij gebruik als positioneringslijn zorgt de gebruiker er voor dat valgevaar is uitgesloten door de maximale lengte van de positioneringslijn. Bij valgevaar, dus bij gebruik als vanglijn zorgt de lijnklem altijd voor een directe blokkering op de vanglijn.

De vanglijnen en lijnklemmen zijn los van elkaar te verkrijgen maar ook als een onlosmakelijke set. Bij deze sets FA20102XX is het voordeel dat de gebruiker de lijnklem niet verkeerd op de lijn kan plaatsen. Het voordeel van de losse lijnklem FA2010300A is dat deze met een handmatige knipsluiting vastgezet kan worden waardoor op een hellend vlak kan worden gewerkt en daarom eveneens werkpositionering mogelijk maakt.

Losse kernmantel vanglijn en lijnklem

Kernmantel lijn diameter 11mm FA20103XX is een kernmantel vanglijn voor het gebruik in combinatie met de lijnklem FA2010300A en de FA2010300B. De kernmantel lijn is gemaakt van gevlochten polyamide touw met een diameter van 11mm.

De kernmantel lijn is verkrijgbaar in 10, 20, 30, 40 en 50 Meter. Een langere lengte is mogelijk op aanvraag.

Lijnklem FA2010300B is een Lijnklem voor het gebruik in combinatie met 11mm kernmantel vanglijnen. De lijnklem is voorzien van een stalen karabijnhaak als bevestigingselement. Eveneens geschikt voor werkpositionering (EN 358).

Lijnklem FA2010300A is een Lijnklem voor het gebruik in combinatie met 11mm kernmantel vanglijnen. De lijnklem is voorzien van een stalen karabijnhaak als bevestigingselement. Voorzien van handmatige knipsluiting tegen glijden waardoor op een hellend vlak kan worden gewerkt en eveneens werkpositionering mogelijk maakt (EN 358).

Onlosmakelijke kernmantel vanglijn met lijnklem

Kernmantel vanglijn met lijnklem FA20102xx is een systeem met kernmantel vanglijn en lijnklem met valdemper. De lijnklem met valdemper kan niet van de vanglijn verwijderd worden. De polyester kernmantel lijn heeft een diameter van 12 mm.

Kernmantellijn met lijnklem en valdemper FA20102xx is leverbaar in de lengtes: 10, 20, 30, 40 en 50 Meter

Het laten keuren van uw valbeveiliging

Valbeveiligingsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. HoMSS Keurmeesters kan deze keuringen voor u verzorgen. Wilt u uw vanglijnen en/of lijnklemmen laten keuren? Dat kan!.. bij u op locatie of bij ons in de werkplaats. Voor meer informatie kijk op de website van HoMSS Keurmeesters.