Valbeveiliging accessoires

Valbeveiliging accessoires zijn vaak net de kleine dingen die het werken op hoogte makkelijker en veiliger maken. Er zijn diverse accessoires voor valbeveiliging middelen te verkrijgen, zo zijn er de Trauma Suspension Straps. Maar ook de Gereedschap vanglijnen en het  aanhaakpunt voor gereedschap of het veilig ophangen van een niet gebruikte haak van een vanglijn tijdens verplaatsing. Ook hebben wij een Klimhelm in het assortiment die met een Vizier uit te breiden is.

Anti Trauma Band FA1090100 is een onmisbare valbeveiliging accessoire die aan het valbeveiliging harnas wordt bevestigd. Bij een onverhoopte val, en het slachtoffer langere tijd in een hangende positie verkeerd, is het mogelijk dat de bloedvaten afgekneld worden. Met de Anti Trauma Band kan de gevallen persoon er zelf voor zorgen dat de bloedsomloop op gang komt / blijft door in de lus van de Anti Trauma Band te gaan staan. 

Valbeveiliging Veiligheidshelm wordt aanbevolen voor bergbeklimmen, onderhouds- en reddingsoperaties, maar ook voor werkzaamheden op hoogte waar het valrisico groot is en voor de bescherming van het hoofd tegen vallende objecten. De valbeveiliging veiligheidshelm is leverbaar in de kleuren zwart, oranje en wit.

Vizier voor Veiligheidshelm te monteren op Valbeveiliging Veiligheidshelm HP1020000, wordt geleverd inclusief bevestigingsmiddelen en is gemakkelijk te monteren.

Gereedschap vanglijnen

Gereedschap Vanglijnen zijn valbeveiliging accessoires voor het verbinden van gereedschap met een gereedschapshouder op het harnas of de riem van de gebruiker.

Nooit te gebruiken als valbeveiliging aanhaakpunt!!

Richtlijn 2001/45 / CE §4.4.d: “de gereedschappen en andere accessoires die een werknemer bij werken op hoogte gebruiken, moeten aan het harnas of de werkplek van de werknemer of op een andere geschikte manier worden bevestigd”.

Het gebruik van deze gereedschap vasthoudende koorden (die geen PBM zijn) ontslaat u niet van de verplichting om PBM te dragen, in het bijzonder een veiligheidshelm (EN397 / EN12492).

Valbeveiliging accessoires opbergtassen

De opbergtas mag als valbeveiliging accessoire ook niet ontbreken. Een goede opbergtas is immers het behoud van je valbeveiliging middelen. Wij hebben opbergtassen van verschillende afmetingen. Ook hebben wij cilindrische tassen die uitermate geschikt zijn voor het opbergen van vanglijnen.

Overige Valbeveiliging Accessoires

Harnas D Ring Verlengstuk FA1090300 is een afneembare extensieriem met D-Ring voor aanhaken. De extensieriem heeft een lengte van 40 cm. Een handige valbeveiliging accessoires voor makkelijk aanhaken op rug aanhaakpunt.

Tegengewicht voor ankerlijn FA2090100 is een gewicht die op een flexibele ankerlijn gebruikt kan worden. Door het gebruik van een Counterweight blijft de flexibele ankerlijn strak staan.

Het laten keuren van uw valbeveiliging

Valbeveiligingsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. HoMSS Keurmeesters kan deze keuringen voor u verzorgen. Wilt u uw valbeveiliging accessoires laten keuren? Dat kan!.. bij u op locatie of bij ons in de werkplaats. Voor meer informatie kijk op de website van HoMSS Keurmeesters.