Vastzet en Positionering lijnen

Vastzet en Positionering lijnen zijn hulpmiddelen bij het werken op hoogte. Vastzetlijnen worden veelal gebruikt in hoogwerkers, schaarliften en in een man-bak. Vastzetlijnen bevestig je aan een (A) aanhaakpunt van je harnas. De lijnen kunnen ook gebruikt worden als werkplek beveiliging door middel van positionering (Restrain). Er zijn ook vastzetlijnen die verstelbaar in lengte zijn, hiermee kun je er voor zorgen dat er meer of minder bewegingsvrijheid ontstaat en hiermee het valgevaar wordt vermeden.

Positioneringslijnen worden bevestigd aan de positionering (laterale) D-ringen van een positioneringsgordel aan het harnas. Op deze wijze heeft de gebruiker zijn handen vrij om te werken. De positioneringslijnen FA4090320 en de FA4090650 worden vaak gebruikt in de mastenbouw en bij snoeiwerken in de boomrooierij. 

Vastzet en positionering lijnen gebruik je niet als vanglijn bij valgevaar!! De positioneringslijn is enkel geschikt voor het verankeren of positioneren. Bij valgevaar dient u altijd gebruik te maken van een vanglijn met valdemper, dan wel een combinatie van een positioneringslijn met een vanglijn of een valstop apparaat.

Voor welke soort vastzet of positionering lijn u kiest heeft te maken met uw werkzaamheden op hoogte. Voor welke materialen of connectoren u kiest is een persoonlijke voorkeur. De lijnen zijn er in band of kernmantel uitvoeringen en zijn leverbaar in verschillende lengtes.

Fire Free serie

Fire Free
Vonken en projecties van smeltend metaal tijdens las- en slijp werkzaamheden kunnen de vastzet en positionering lijnen van de klassiek gebruikte polyamide of polyester lijnen beschadigen.

In de complete productlijn FIRE FREE is een specifieke band verwerkt en biedt een grotere bescherming aan de gebruikers die werken op hoogte in dit speciale werkmilieu. De riemen van de vastzet en positionering lijnen zijn getest op statische weerstand na blootstelling aan projecties van smeltend metaal en voldoen aan de volgende normen: ISO 9150: 1988, ISO 15025: 2002 De riem is bestand tegen een temperatuur van 371°C.

De verstelbare positioneringslijn Kratos Fire Free FA4090520 is een positioneringslijn uit de Fire Free serie. Een positioneringslijn uitgevoerd in Aramide webbing band met aan de ene zijde een automatische haak vervaardigd uit staal en de andere zijde is voorzien van een stalen karabijn haak. De positioneringslijn is verstelbaar van 1,2 t/m 2 Meter.

Band dubbele vastzetlijn Kratos Fire Free FA4040015 is een vastzetlijn uit de Fire Free serie. Een dubbele vastzetlijn uitgevoerd in Aramide webbing band met aan de ene zijde 2 steigerhaken vervaardigd uit staal en de andere zijde is voorzien van een stalen karabijn haak.

Revolta serie

Verstelbare positioneringslijn Kratos Revolta FA4090720 is een positioneringslijn uit de Revolta serie. Een positioneringslijn uitgevoerd in olie-, water- en vuil afstotende REVOLTA-band, waardoor deze scheur- en snijbestendig is en een lange levensduur kan hebben.

De vanglijn heeft een zeer hoge UV-bestendigheid. De positioneringslijn is aan beide zijden voorzien van een automatische haak vervaardigd uit staal. De positioneringslijn is verstelbaar van 1 t/m 2 Meter.

Het laten keuren van uw valbeveiliging

Valbeveiligingsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. HoMSS Keurmeesters kan deze keuringen voor u verzorgen. Wilt u uw vastzet en positionering lijnen laten keuren? Dat kan!.. bij u op locatie of bij ons in de werkplaats. Voor meer informatie kijk op de website van HoMSS Keurmeesters.