Valbeveiliging harnassen

Valbeveiliging harnassen zijn een essentieel onderdeel voor het veilig werken op hoogte. Maar welk veiligheidsharnas is de beste keus voor U?  Bij de keuze voor een valbeveiliging harnas moet u zich afvragen welke werkzaamheden op hoogte u uitvoert, dit om te bepalen welke mogelijkheden en aanhaakpunten Uw harnasgordel moet hebben. Gebruikt u het harnas vaak, dan zou ik kiezen voor een veiligheidsharnas met meer comfort. Is het gebruik incidenteel, dan kan een simpel valbeveiliging harnas al voldoende zijn. 

Aanhaakpunten van harnassen

Een veiligheidsharnas heeft verschillende aanhaakpunten voor de bevestiging van een verbindingsmiddel.

Het Dorsaal aanhaakpunt op de rug en het Sternale aanhaakpunt op de borst zijn aanhaakpunten voor een verbindingsmiddel ter behoeve van valbescherming.

De Laterale aanhaakpunten op de heupen zijn alleen bedoeld voor het bevestigen van een positioneringslijn. De positioneringslijn wordt dan ook altijd in combinatie met een vanglijn voor valbescherming gebruikt.

Het Ventrale aanhaakpunt op de buik wordt gebruikt voor rope access en bijvoorbeeld als aanhaakpunt bij verticaal ladder beklimmen met een railsysteem en vangwagen

Valbeveiliging harnassen

Ook kunnen de omstandigheden een factor zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld een speciaal ATEX harnas voor het gebruik in een omgeving met explosie gevaar en in de serie Fire Free zijn er harnassen verkrijgbaar die bestand zijn tegen een temperatuur van 371 Graden Celsius. De valbeveiliging harnassen Revolta zijn gemaakt van olie-, water- en vuil afstotende REVOLTA-band waardoor deze scheur- en snijbestendig is en een lange levensduur kan hebben. Het harnas heeft een zeer hoge UV-bestendigheid.

Standaard Valbeveiliging Harnassen

Een standaard valbeveiliging harnas heeft vaak 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijdezijde (dorsale D-ring) en 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de borstzijde (sternale D-ring). De standaard valbeveiliging harnassen zijn eenvoudig en goed verstelbaar en toepasbaar voor alle basiswerkzaamheden bij werken op hoogte.

Standaard valbeveiliging harnassen worden aanbevolen voor werken op hoogte in een hoogwerker, schaarlift en man-bak. Ook zijn deze standaard veiligheidsharnassen geschikt voor werkplek beveiliging door middel van positionering of valbeveiliging. (Restraint of Fall arrrest systeem)

In het standaard assortiment is er de keuze voor het harnas FA1010500 die is voorzien van automatische snel-gespen op de beenbanden en de borstband. Door de snel-gespen is het veiligheidsharnas makkelijk aan en uit te trekken.

Valbeveiliging Harnas Rescue FA1010600 is een standaard harnas voorzien van een extra extensieriem waardoor het harnas ingezet kan worden voor situaties zoals redding en evacuatie. Het harnas kan natuurlijk ook gebruikt worden als standaard veiligheidsharnas voor de basistoepassingen bij werken op hoogte.

Comfort valbeveiliging Harnassen

Comfort valbeveiliging harnassen van Kratos zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Het harnas FA1010401 heeft één aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijde (dorsale D-ring) en aan de borstzijde één aanhaakpunt voor valbescherming (sternale D-ring).

De veiligheidsharnassen met meer toepassing mogelijkheden zijn voorzien van een positioneringsgordel met twee laterale (taille) D-ringen voor werkpositionering. Het harnas FA2010600A heeft een ventrale (buikzijde) D-ring voor lijntoegang. Veiligheidsharnas FA1020700 heeft een 180 graden draaiende positioneringsgordel met 2 laterale D-ringen voor werkpositionering.

Deze veiligheidsharnassen hebben een uiterst comfortabele verstevigingen op de rug, schouders, taille en de benen. De comfort valbeveiliging harnassen zijn bedoeld voor frequent gebruik bij werken op hoogte.

Fly’In valbeveiliging harnassen

De serie Fly’In valbeveiliging harnassen is de Pro-lijn van Kratos Safety. Door de gemaasde verstevigingen aan de rug, schouder en beenbanden heeft dit harnas een hoog draagcomfort en betere schokabsorptie bij een val.

De Fly’In veiligheidsharnassen van Kratos Safety zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Het harnas Fly’In 1 heeft één aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijde (dorsale D-ring) en aan de borstzijde één aanhaakpunt voor valbescherming (sternale D-ring).

De harnassen met meer toepassing mogelijkheden zijn voorzien van een positioneringsgordel met twee laterale (taille) D-ringen voor werkpositionering. Het harnas Fly’In 3 heeft een ventrale (buikzijde) D-ring voor lijntoegang.

Airtech valbeveiliging harnassen

 

Airtech Men & Airtech Woman

Valbeveiliging harnassen Kratos Airtech Men & Airtech Woman zijn veiligheidsharnassen uit de Airtech Serie. Ultra comfortabel, lichtgewicht en multifunctioneel. Dit harnas is het perfecte compromis tussen bewegingsvrijheid, werkpositionering en werken in hangende positie.

De harnassen hebben 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijde uitgevoerd in een webbing lus, aan de borstzijde 1 aanhaakpunt voor valbescherming en op buikhoogte een ventraal aanhaakpunt voor touwtoegang. De Airtech harnassen zijn voorzien van een positioneringsgordel met 2 laterale D-ringen uitgevoerd in 2 webbing lussen voor werkpositionering. Door de paddingen op de rug, schouder en de beenbanden heeft dit veiligheidsharnas een hoog draagcomfort en betere schokabsorptie bij een val.

Hybrid Airtech

Valbeveiliging harnas Kratos Hybrid Airtech is een veiligheidsharnas uit de  Airtech Serie. Een harnas met 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijde, Aan de borstzijde 1 aanhaakpunt voor valbescherming uitgevoerd in 2 webbing lussen. Op buikhoogte een ventraal aanhaakpunt voor touwtoegang uitgevoerd in 2 webbing lussen. De Hybrid Airtech is voorzien van een positioneringsgordel met 2 laterale D-ringen voor werkpositionering. Door de paddingen op de rug, schouder en beenbanden heeft dit harnas een hoog draagcomfort en betere schokabsorptie bij een val.

ATEX Free Blast & Fire Free harnassen

 

ATEX Free Blast

Valbeveiliging Harnas Kratos ATEX Free Blast FA1010900 is een harnas uit de ATEX Free Blast serie met 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijdezijde (1 dorsale D-ring) en 1 aanhaakpunt uitgevoerd in 2 webbing lussen voor valbescherming aan de borstzijde (1 sternale D-ring). Het harnas bied de beste oplossing voor werkzaamheden op hoogte in een omgeving met explosie gevaar zoals sectoren als petrochemie.

Fire Free

Valbeveiliging harnas Kratos Fire Free FA1021100 is een veiligheidsharnas uit de Fire Free serie met 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijdezijde (1 dorsale D-ring) en 1 aanhaakpunt uitgevoerd in 2 webbing lussen voor valbescherming aan de borstzijde (1 sternale D-ring). Voorzien van een positioneringsriem met 2 laterale D-ringen ter hoogte van de taille voor werkpositionering. Het harnas bied de beste oplossing voor las en slijp werkzaamheden op hoogte. De webbing banden zijn bestand tegen een temperatuur van 371 Graden Celsius.

Dielectric & Wind Mill Harnassen

 

Dielectric

Valbeveiliging Harnas Kratos Dielectric is speciaal ontworpen voor personen die werken in omstandigheden met mogelijke elektrische gevaren. Het gebruik van speciale polymeer gecoate D-ringen en alle metalen gespen maakt het veiligheidsharnas volledig elektrisch geïsoleerd.

Het harnas is voorzien van 1 Dorsale en 1 Sternale D-ring voor het valstop aanhaakpunt en 2 laterale D-ringen voor werkpositionering. De schouderbanden, dijriemen, borstriem en heupgordel zijn verstelbaar en de schouderbanden zijn elastisch voor flexibiliteit en een goede pasvorm voor de gebruiker.

Wind Mill

Valbeveiliging Harnas Kratos Wind Mill is een speciaal windmolen harnas met elektrische bescherming. Dit harnas is ontworpen om de perfecte oplossing te bieden voor het werken op het gebied van windenergie: constructie, onderhoud, evacuatie.

De schouderbanden en dijbanden zijn voorzien van automatische gespen en tailleband heeft combinatie gespen voor eenvoudige aanpassing. 3 Extra grotere handgrepen aan de achterkant voor het bewaren van karabijnhaken en accessoires. De driehoeken op schouderbanden zijn voor het eenvoudig plaatsen van vanglijnen die niet in gebruik zijn.

De D-ringen en metalen onderdelen zijn voorzien van een geïsoleerde afdekking om het volledig veilig te maken tegen elektrische gevaren. De riemen aan de achterkant van het veiligheidsharnas zijn volledig beschermd tegen wrijving.

Bevestigingspunten: 1 dorsale en 1 sternale D-ring voor valstop, 1 ventrale D-ring op heuphoogte vooraan voor touwtoegang en 2 laterale D-ringen op heuphoogte aan de zijkanten voor werkpositionering. De schouder-, dijriemen en heupgordel zijn verstelbaar

Revolta Harnassen

 

Revolta

Valbeveiliging harnassen Revolta zijn gemaakt van olie-, water- en vuil afstotende REVOLTA-band, waardoor deze scheur- en snijbestendig is en een lange levensduur kan hebben. Het veiligheidsharnas heeft een zeer hoge UV-bestendigheid.

Het harnas Revolta 2 heeft 1 dorsale D-ring (A), 1 D-ring op dorsale verlengband (A) en 2 webbing lussen als sternale D-ring (A) voor de bevestiging van het valstopsysteem en heeft een positioneringsgordel met 2 gebogen D-ringen op de riem voor werkpositionering.

De positioneringsgordel is voorzien van 4 gereedschap lussen en 1 extra grotere handgreep op taille- en dijhoogte voor extra karabijnhaken en accessoires.  De schouderbanden, borstriem en dijriemen zijn verstelbaar, de schouderbanden hebben combinatie gespen, de positioneringsgordel en de borst- en dijriemen hebben automatische gespen.

Revolta Besloten Ruimte

Valbeveiliging Harnas Kratos Revolta Besloten Ruimte is een harnas ontworpen voor gebruik in besloten ruimte, met name in de industrie van sanitaire voorzieningen en drinkwater. Het veiligheidsharnas is gemaakt van olie-, water- en vuil afstotende REVOLTA-band, waardoor deze scheur- en snijbestendig is en een lange levensduur kan hebben. Het harnas heeft een zeer hoge UV-bestendigheid.

De webbing heeft 2 reflecterende draden voor een betere zichtbaarheid in donkere risicogebieden. De schouderbanden hebben klittenband lussen voor het ophangen van de gasdetector en/of communicatie middelen en 2 driehoeken voor het vasthouden van gereedschap voor het bewaren van extra karabijnhaken en accessoires.

Het harnas heeft 1 dorsale D-ring (A), 1 D-ring op dorsale verlengband (A) en 1 sternale D-ring (A) voor de bevestiging van het valstopsysteem. Het harnas heeft een extensieriem voor eenvoudig aanhaken en redding. De schouderbanden, borstriem en dijriemen zijn verstelbaar, de schouderbanden hebben combinatie gespen en de borst- en dijriemen hebben automatische gespen.

Werkvest Harnassen

Valbeveiliging Werkvest Harnassen zijn standaard veiligheidsharnassen met 1 aanhaakpunt voor valbescherming aan de rugzijdezijde (1 dorsale D-ring) en 1 aanhaakpunt uitgevoerd in 2 webbing lussen voor valbescherming aan de borstzijde (sternaal). De valbeveiliging harnassen zijn onlosmakelijk geïntegreerd in een werkvest van 240 g/m2 polykatoen.

Het laten keuren van uw valbeveiliging

Valbeveiligingsmiddelen dienen jaarlijks gekeurd te worden. HoMSS Keurmeesters kan deze keuringen voor u verzorgen. Wilt u uw de valbeveiliging harnassen laten keuren? Dat kan!.. bij u op locatie of bij ons in de werkplaats. Voor meer informatie kijk op de website van HoMSS Keurmeesters.